Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z marchewki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 6 szt
ziemniaki 3 szt
cebula 1 szt
masło 12 dag
śmietana 1/2 szkl
żółtko jajek 2 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżeczki
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z marchewki

Marchewki i ziemniaki obrać, umyć i pokroić na małe kawałki. Warzywa zalać gorącą wodą, dodać sól oraz przyprawę do dań Kucharek i gotować na małym ogniu 15 min, a następnie odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, a następnie zeszklić na połowie masła. Do zeszklonej cebuli dodać ugotowane warzywa i całość podsmażać kilka minut. Następnie całość zblenderować i przełożyć do garnka, dodać pozostałe masło, śmietanę oraz doprawić do smaku cukrem, pieprzem i solą. Całość smażyć na małym ogniu, często mieszając, aż puree nabierze właściwej konsystencji. Na koniec dodać żółtka, dokładnie wymieszać i podsmażać jeszcze kilka minut.
Puree marchewkowe podawać gorące jako dodatek do różnego rodzaju mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.05.2014 13:54
Tanio, zdrowo, smacznie.
Smaczna_B 18.10.2013 19:03
samo zdrowie na talerzu
ppaulina 12.10.2013 17:11
pyszniutkie
Jadwiga/Jaga85 10.10.2013 22:22
Tanio, zdrowo i pysznie:)
6zer
6zer 10.10.2013 21:26
smaczne, uwielbiam marchewke
JOANNA16 10.10.2013 20:25
super pomysł
elka72 10.10.2013 19:56
Fantastyczny kolorek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak