Puree z kalafiora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior dzielimy na cząstki.

Zagotowujemy wodę w garnku, gdy zacznie wrzeć wrzucamy cząstki kalafiora.

Gotujemy do miękkości (ok. 15-20min.)

Po tym czasie wystawiamy, odcedzamy i czekamy chwilkę, aby odparował.

Wkładamy do blendera, dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku.

Miksujemy na gładką masę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eMMe 23.11.2013 15:36
Pychota:) Kiedyś zrobię:)
Kolorowa 23.11.2013 11:49
mega proste, użyłabym zamiast ziemniaków...albo do ziemniaków ;p
brioszka 23.11.2013 09:37
oo mniam mniam :)
ssylwiaa 23.11.2013 00:27
spróbuję kiedyś ;)
mariel78 22.11.2013 23:11
robię podobne bardzo lubię taką odmianę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat