Pulpeyt w sosie śmietanowym

Pulpeyt w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso wieprzowe

    1
  • jajko

    2
  • cebula

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • wywar jarzynowy

    3/4 litra
  • koperek

    1/2 pęczka
  • śmietana 18 proc

    400 ml
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do mielonki

  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pulpeyt w sosie śmietanowym

Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Wyrobić z mięsem, jajkami, połową bułki tartej i kilkoma łyżkami wywaru, przyprawić. Uformować kulki, obtoczyć w reszcie bułki. Resztę wywaru zagotować w rondlu, włożyć pulpety. Zamieszać. Gotować 15 minut. Wlać śmietanę, wymieszać. Gotować 10 minut. Wsypać posiekany koperek. Gotować, aż sos zgęstnieje, doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat