Pulpeyt w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso wieprzowe

    1
  • jajko

    2
  • cebula

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • wywar jarzynowy

    3/4 litra
  • koperek

    1/2 pęczka
  • śmietana 18 proc

    400 ml
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do mielonki

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Wyrobić z mięsem, jajkami, połową bułki tartej i kilkoma łyżkami wywaru, przyprawić. Uformować kulki, obtoczyć w reszcie bułki. Resztę wywaru zagotować w rondlu, włożyć pulpety. Zamieszać. Gotować 15 minut. Wlać śmietanę, wymieszać. Gotować 10 minut. Wsypać posiekany koperek. Gotować, aż sos zgęstnieje, doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat