Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
mięso wieprzowe 500 g
cebula 1 sztuka
papryka marynowana 1/2 słoiczka
szczypiorek 1 pęczek
jajko 1 sztuka
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Porada

Osobiście użyłam tuńczyka w oleju słonecznikowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w mniejsze kawałki, paprykę odsączyć z zalewy i także pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 1 - Pulpety z tuńczykiem  foto
2
Wylać wodę z tuńczyka, wyjąć go z puszki i pokroić na mniejsze części.
Krok 2 - Pulpety z tuńczykiem  foto
3
Wszystkie składniki, łącznie z mięsem wrzucić do miski i wymieszać. Poszatkować szczypiorek.
Krok 3 - Pulpety z tuńczykiem  foto
4
Dodać do miski, przyprawić wg uznania. Jajko roztrzepać widelcem i dodać do miski, można ewentualnie dodać jeszcze pod koniec 3-4 łyżki bułki tartej.
Krok 4 - Pulpety z tuńczykiem  foto
5
Całość dokładnie wymieszać, a następnie tworzyć kuleczki z powstałej mięsnej masy.
Krok 5 - Pulpety z tuńczykiem  foto
6
Panierować w bułce tartej, a następnie smażyć na oleju ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia wyłożyć na talerz i polać dowolnym sosem.
Krok 6 - Pulpety z tuńczykiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 14.03.2015 11:18
Z tuńczykiem jeszcze nie jadłam!rewelacja !
R'n'G Kitchen 14.03.2015 11:12
Super! Bardzo ciekawy przepis. Mniam!
Motorek 14.03.2015 07:35
pyszne pulpeciki
Renata9 13.03.2015 21:40
Fajne pulpeciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak