Pulpety z ryb morskich

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    50dag
  • jajka

    2
  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • wywar z jarzyn

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną z ości rybę drobno posiekać lub zemleć wraz z cebulą i dobrze odciśnietą bułką .Do masy dodać jajka ,sól,pieprz,Dokładnie wyrobić masę i formowac pulpety wielkości jajka ,wkładać je do wrzącego wywaru z warzyw i gotować 15min.Podawać z sosem koperkowym (przyrzadzonym na wywarze w którym gotowały sie pulpety).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Robert10 04.01.2012 09:51
robie podobne-są pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat