Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pulpety z mintaja

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja
500 g
olej do smażenia
2 łyzki
cebula biała
1 szt
ziemniaki
3 szt
jajko
5 szt
czosnek
1 szt
sól do smaku
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z mintaja

Ziemniaki gotować w mundurkach. Wymoczoną i ugotowaną rybę filetować i zmielić razem z ziemniakami. Dodać pokrojoną w prążki cebulę, sól, pieprz, czosnek i gałkę muszkatołową i zmieszać z ubitymi jajkami. Następnie formować łyżkami pulpeciki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak