Pulpety w sosie z cytrynowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    40 dag
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • mąka

    10 dag
  • cebula

    1/2 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • białka

    2
  • sok z cytryny

    1
  • sól

    do smaku
  • bulion

    1,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przyprawić solą, pieprzem, majerankie, kucharkiem i cebulą.
Ziemniaki i marchewkę pokroić w drobną kostkę. Gotować przez 8 minut w bulionie z kostki. Mięso formować w małe pulpeciki i obtaczać w mące. powoli dodawać do bulionu. Gotować do czasu aż warzywa będą miekkie. sok z cytryny wymieszać dokładnie z białkami. Powoli dodawać do potrawy. Doprawić do smaku.
Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat