Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
jajko 2 szt
sól i pieprz
mąka do obtaczania
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
kostki rosołowe 2 szt
śmietana 200 ml
pieczarki 300 g
masło do smażenia 1,5 łyżki
koperek świeży 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wymieszać z jajkami, bułką tartą, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe pulpety, obtaczać w mące.
Krok 1 - Pulpety w sosie pieczarkowym foto
2
W garnku zagotować wodę, dodać kostki rosołowe. Pulpety wrzucać na gotującą wodę, gotować na wolnym ogniu, kilka minut.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, przesmażyć na maśle, razem z cebulką, dodać do pulpetów.
Krok 2 - Pulpety w sosie pieczarkowym foto
3
Koperek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do garnka z pulpetami.. Łyżkę mąki rozmieszać ze śmietaną, wlać do pulpetów, zagotować
Krok 3 - Pulpety w sosie pieczarkowym foto
4
Pulpety podawać z ziemniakami
Krok 4 - Pulpety w sosie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak