Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pieczarkowym
Kroki postępowania
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, przesmażyć na maśle, razem z cebulką, dodać do pulpetów.
mięso mielone | 500 g |
cebula | 1 szt |
jajko | 2 szt |
sól i pieprz | |
mąka do obtaczania | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
kostki rosołowe | 2 szt |
śmietana | 200 ml |
pieczarki | 300 g |
masło do smażenia | 1,5 łyżki |
koperek świeży | 0,5 pęczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: