Pulpety w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka mielona

    50dag
  • cebula

  • jajko

  • kajzerka

  • sól

  • pieprz

  • bulion

    1/2l
  • śmietana

    100ml
  • koperek

  • mąka

    2łyżki
  • ząbek czosnku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę rozmocz,odciśnij i dołóż do mięsa.Dodaj jajko,siekane:cebulę i czosnek.Przypraw,wyrób.Z masy uformuj pulpeciki.Gotuj w bulionie ok.15minut,wyjmij.Wywar zaciągnij śmietaną zamieszaną z mąką,zagotuj.Włóż pulpety i koperek.Dopraw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joasja 11.07.2011 11:24
zastanawiam się własnie nad dzisiejszym obiadem a ten przepis brzmi ciekawie...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat