Pulpety sojowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety sojowe

    1 paczka
  • woda

    1 szkl
  • olej

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    1/2 litra
  • mąka

    1 łyżka
  • koperek

    1 pęczek
  • śmietana

    150 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety sojowe zalewamy 1 szklanką wody i odstawiamy do napęcznienia.Do masy dodajemy olej i wyrabiamy.Formujemy małe pulpeciki.Obtaczamy je w mące i wrzucamy do wrzącego bulionu i gotujemy 10 minut.Z masła i mąki robimy zasmażkę i rozcieńczamy ją bulionem.Dodajemy śmietanę,koperek i przyprawiamy do smaku.Pulpety przekładamy do sosu i gotujemy jeszcze chwilę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 26.04.2013 21:36
ciekawe....tak jeszcze nie jadłam.
Krystyna32 08.09.2012 10:42
extra
berys18 15.08.2012 21:04
świetny pomysł
smakoszek 13.02.2012 20:08
bardzo ciekawa propozycja
MAR3STA 25.06.2011 17:36
lubię takie dania
Ania67 04.06.2011 08:29
robię podobne
alaaa 31.05.2011 21:59
muszę spróbować
IZABELA29 02.05.2011 10:08
cos dla mnie
misia53 27.04.2011 23:05
do wypróbowania...
traktorek 13.04.2011 16:29
w takiej wersji nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat