Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
jajko 1 szt
cebula 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety ryżowe

Ryż ugotować na półmiękko.
Mięso mielone wyłożyć do miski, dodać pokrojoną cienko cebule (ok 1,5 szt średniej wielkości), dodać jajko, przyprawy,przestudzony ryż. Masę dokładnie wyrobić.
W garnku zagotować odpowiednia ilość wody z pokrojoną drobno cebulą.
Z masy formować średniej wielkości kulki i wkładać do wrzątku.
Dodać do wrzątku kostkę rosołową i przyprawy wg uznania. Gotować czasem mieszając pulpety bardzo delikatnie.
Całość można doprawić przygotowana z mąki i tłuszczu zasmażką.
Mile widziane dodanie posiekanej zieleniny, również do masy na pulpety.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.01.2015 12:23
fajny przepis
Margo1 23.08.2013 13:00
dawno ich nie jadłam
MAR3STA 01.11.2012 19:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak