Pulpety nadziewane pieczarkami

Pulpety nadziewane pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    300 g
  • ząbki czosnku

    3
  • pieczarki

    kilka sztuk
  • bułka tarta

  • jajko

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso płuczemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i mielimy (najmniejsze oczka).
W misce wyrabiamy je z jajkiem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarki oczyszczamy. Zawijamy je w warstwę zmielonego mięsa.
Formujemy kulki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 40 min w 180°C. Podajemy z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

23.01.2015 18:07
smaczne jedzonko..

Janina

23.01.2015 16:30
Świetny efekt;)

nogawkuchni

23.01.2015 15:30
Bardzo smakowite pulpety,ciekawe urozmaicenie pulpetów,pysznie nadziane.

Grazyna0211

23.01.2015 15:20
smaczne danie

Krystyna32

23.01.2015 14:03
pyszności :)

marcia7

23.01.2015 13:51
ładny przekrój

dodi

23.01.2015 13:46
ale pysznosci

Aleksandra/Olcia

23.01.2015 12:47
świetne mięsko

Noruas

23.01.2015 12:13
super wygląda po przecięciu

bietka

23.01.2015 12:12
ładnie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat