Pulpety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka czerstwa

    1\\2
  • mleko

    1\\2 szklanki
  • kasza manna

    łyżka
  • koperek

  • mąka

    2łyżki
  • sól, pieprz

  • bulion

    1 l
  • ryba

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby zemleć z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką , dodać zieleninę , jajko, cebulę i kaszę . Całość doprawiamy i mieszamy dobrze ręką . Następnie formujemy kulki , obtoczyć je w mące , tylko nie smażyć ,ale za to od razu wkładać do gorącego gotującego się bulionu. Ugotowane najczęsciej podajemy z dowolnym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Robert10 29.12.2011 16:14
apetyczne
jasiek 27.09.2011 12:42
wyglądają świetnie
Ewa95 22.09.2011 12:21
pyszości
gosia561 07.07.2011 13:16
ciekawe
ElizaT 26.01.2011 10:19
jak dużo pulpetów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat