Pulpeciki z polenty z serem

Pulpeciki z polenty z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pulpety :

  • kasza kukurydziana

    200 g
  • żółtko jaja

    3 szt
  • parmezan starty

    40 g
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • ser żółty

    100 g
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

Panierka

  • białka

    3 szt
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze ugotować w osolonej wodzie wg. wskazówek na opakowaniu. Gdy ostygnie i będzie letnia dodać do niej żółtka, parmezan, natkę pietruszki, sol i pieprz.
Wszystko dokładnie wymieszać. Z powstalej masy uformować male kulki. Każdą nadziać kawałkiem sera. Obtoczyć je najpierw w roztrzepanych białkach , a następnie w bułce tartej.
Smażyć na złoto na głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

01.06.2017 07:10
smaczne danie

Habibi

10.05.2017 13:57
moje smaki :)

anulka69

26.04.2017 16:51
super pomysł

KORAL

29.03.2017 11:00
Ciekawa jestem smaku, fajnie wyglądają :)

Kardamonovy

27.02.2017 14:51
Ale to musi być dobre! :)

Diana Rusiłowicz

18.01.2017 00:54
Smakowity pomysł.

Marcepanowy kącik

06.01.2017 16:03
Pysznie wyglądają :)

Wacław

30.11.2016 10:24
pyszne pulpety,dla mnie nowość :-)

Patrycja33

30.11.2016 10:07
Ciekawe kotleciki:)

Konczi

29.11.2016 17:45
pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat