Pulpeciki z dorsza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kejzerka

    1/2 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • filet z dorsza

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Lekko zamrożone filety, namoczoną bułkę i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy jajko, doprawiamy i formujemy pulpeciki. Obtaczamy je w mące i wrzucamy na osolony wrzątek na około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka_B 10.04.2011 12:07
Przymierzam się właśnie do zrobienia rybnych pulpecików...
Olaa 09.04.2011 22:16
mniammm
agnieszka214 09.04.2011 16:08
smaczne
iwa643 09.04.2011 07:29
fajne
ronald88 08.04.2011 14:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat