pulpeciki w sosie serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 kg
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyżka
  • bułka czerstwa

    3 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • sos

  • ser żółty

    300 gram
  • sól, pieprz

    do smaku
  • śmietana

    150 gram
  • przecier pomidorowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmielić łopatkę i dodać do tego bułkę rozmoczoną w wodzie i przyprawy uformować pulpeciki i usmażyć.

Sos.
Ser rozpuścić w pół litra wody dodać przecier i sól i pieprz zagotować i zagęścić mąką. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 17.05.2014 00:07
Fajny obiad :-)
Marta11 17.12.2013 13:07
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat