Pulpeciki w sosie pomidorowym podane z ziemniaczanym puree :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    250 g
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżeczki
  • woda

    1 szkl
  • mąka

  • cebula biała

    0,5 małej
  • bułka

    1 namoczona w wodzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać namoczoną bułkę, jajko, przyprawy, pokrojoną w kosteczkę cebulkę.
Formować małe pulpeciki, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor.
Na koniec dodać koncentrat, rozprowadzić troszkę wodą, doprawić do smaku.
Jeżeli wyszedł za rzadki, zagęścić odrobiną mąki

SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 09.08.2012 18:07
bardzo smaczny obiadek
Rafał10 25.05.2012 18:54
oj jak ja dawno nie jadłam takich tłuczonych ziemniaczków z takimi pulpecikami... aż chce się jeść :)
Izabela/bella81 14.04.2012 00:04
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat