Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki- na obiad dla niejadka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso

mięso mielone wieprzowe 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
szalotka 1 sztuka
czosnek 1 ząbek

kaszza

kasza jęczmienna perłowa 2-3 łyżki
bulion ok. 200 ml
szpinak świeży lub mrożony 2 kostki brykietu

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki- na obiad dla niejadka

Mięso doprawiamy delikatnie przyprawami, dodajemy szalotkę i całość mieszamy. Z gotowej masy formujemy podłużne kotleciki i oprószamy je np. w mące ziemniaczanej/ pszennej. Obsmażamy chwilkę na rozgrzanej patelni- np na odrobinie oleju rzepakowego. Gdy pulpeciki delikatnie się skarmelizują, Dodajemy przepłukaną kaszę. Następnie szpinak, bulion i całość dusimy do miękkości i zgęstnienia kaszy. Gotowe danie wykładamy na talerz i dekorujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak