Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki faszerowane pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki główne

mięso mielone wieprzowe 500 gram
cebulka 1 malutka sztuka
pieczarki 3 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna odrobinę

Przyprawy

ząbek czosnku 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki faszerowane pieczarkami

Kroki postępowania

1
Zetrzeć pieczarki na tartce. Pokroić drobno cebulę. Poddusić na patelni obydwa składniki.
Krok 1 - Pulpeciki faszerowane pieczarkami foto
2
Do mięsa mielonego dodać przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego, utarty zabek czosnku, jajko. Wymieszać wszystko.
Krok 2 - Pulpeciki faszerowane pieczarkami foto
3
Uformować kulki z farszu, nakłuć palcem, nałożyć farsz z pieczarek do środka, zalepić. Uformowane pulpeciki obtoczyć w mące.
Krok 3 - Pulpeciki faszerowane pieczarkami foto
4
Na rozgrzany tłuszcz wyłożyć pulpety. Mają przybrać delikatnie brązowo złoty kolor. Smacznego!!!
Krok 4 - Pulpeciki faszerowane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak