Pulpeciki faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki główne

  • mięso mielone wieprzowe

    500 gram
  • cebulka

    1 malutka sztuka
  • pieczarki

    3 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    odrobinę

Przyprawy

  • ząbek czosnku

    1 szt
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pulpeciki faszerowane pieczarkami foto
Zetrzeć pieczarki na tartce. Pokroić drobno cebulę. Poddusić na patelni obydwa składniki.
Krok 2 - Pulpeciki faszerowane pieczarkami foto
Do mięsa mielonego dodać przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego, utarty zabek czosnku, jajko. Wymieszać wszystko.
Krok 3 - Pulpeciki faszerowane pieczarkami foto
Uformować kulki z farszu, nakłuć palcem, nałożyć farsz z pieczarek do środka, zalepić. Uformowane pulpeciki obtoczyć w mące.
Krok 4 - Pulpeciki faszerowane pieczarkami foto
Na rozgrzany tłuszcz wyłożyć pulpety. Mają przybrać delikatnie brązowo złoty kolor. Smacznego!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat