Pulpeciki faszerowane pieczarkami

Pulpeciki faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki główne

  • mięso mielone wieprzowe

    500 gram
  • cebulka

    1 malutka sztuka
  • pieczarki

    3 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    odrobinę

Przyprawy

  • ząbek czosnku

    1 szt
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pulpeciki faszerowane pieczarkami

Kroki postępowania

Krok 1 - Pulpeciki faszerowane pieczarkami foto
Zetrzeć pieczarki na tartce. Pokroić drobno cebulę. Poddusić na patelni obydwa składniki.
Krok 2 - Pulpeciki faszerowane pieczarkami foto
Do mięsa mielonego dodać przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego, utarty zabek czosnku, jajko. Wymieszać wszystko.
Krok 3 - Pulpeciki faszerowane pieczarkami foto
Uformować kulki z farszu, nakłuć palcem, nałożyć farsz z pieczarek do środka, zalepić. Uformowane pulpeciki obtoczyć w mące.
Krok 4 - Pulpeciki faszerowane pieczarkami foto
Na rozgrzany tłuszcz wyłożyć pulpety. Mają przybrać delikatnie brązowo złoty kolor. Smacznego!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat