Pulled pork

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • olej

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyzeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pulled pork foto

Mięso umyć, osuszyć, włożyć do rękawa do pieczenia. Posypać papryką słodką, ostrą i wędzoną oraz solą, natrzeć mięso dokładnie.
Krok 2 - Pulled pork foto

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wrzucić do mięsa, polać olejem i natrzeć kolejny raz. Rękaw zawiązać i włożyć na całą noc do lodówki.
Krok 3 - Pulled pork foto

Następnego dnia piec ok 9 godzin w 100 stopniach. Po wystudzenia mięsa poszarpać dwoma widelcami.

Podawać z surówkami i pieczywem, jako 'wędlina' do kanapek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 14.05.2016 22:53
smaczne mięsko
krokus 14.05.2016 20:14
robiłam , pychotka :)
Motorek 14.05.2016 19:08
Pyszności.
Aleksandra/Olcia 14.05.2016 18:35
mmniam,idealna na obiad,kanapkę czy domowy fast food
KORAL 14.05.2016 18:28
Świetne mięsko , dobrze zrobione :)
IKrakowianka 14.05.2016 18:28
fajna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat