puding z sucharów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suchary

    40 g
  • cukier

    20 g
  • mleko

    100 g
  • margaryna

    10 g
  • jajko

    1 sztuka
  • syrop owocowy

    30 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Suchary namoczyć w ciepłym mleku, dodać część margaryny i cukier. Oddzielić żółtko od białka, żółtko dodać do bułki i rozmieszać, z białka ubić pianę, ubita pianę dodać do masy i wymieszać. Masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, na powierzchni położyć pozostałą margarynę, wstawić do piekarnika i upiec. Przy podaniu polać syropem owocowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Halusia 23.05.2011 06:47
Bardzo oszczędne, ale smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat