Puding Manna

Puding Manna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    3 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    2 łyżeczki
  • czekolada

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnczka wlej mleko krowie lub modyfikowane, dodaj 2 łyżeczki cukru lub cukru waniliowego.
Do gotującego się mleka wsyp błyskawiczną kaszkę manną i gotuj około 3 minuty aż będzie bardzo gęsta.
Foremkę lub filiżankę posmaruj odrobinę oliwą i włóż kaszkę na spód, potem kostkę czekolady, i przykryj foremkę do końca kaszką.
Odłóż do ostygnięcia, następnie zanurz na chwilkę formę z kaszką w bardzo gorącej wodzie aby lepiej odeszła od formy i wyłóż na talerzyk.
Do przyozdobienia możesz polać sokiem truskawkowym lub bitą śmietaną. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 15.12.2013 00:15
Super deser.
Patriszja 11.05.2013 08:58
idealne dla małego dziecka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat