Pudding z cukinii.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • ser philadelphia

    6 dag
  • oliwa

    2 łyżki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • bulion drobiowy

    500 ml
  • ser tarty

    2 (corregio)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pudding z cukinii. foto
Cukinię pokroić na mniejsze kawałki i obgotować w gotującym się bulionie - 6 minut. Cebulę pokroić w kostkę przesmażyć na oleju. Cukinię odcedzić, dodać cebulę przesmażoną, dwa sery, przyprawy i blenderem zmiksować. Jajka roztrzepać i dodać do masy.
Krok 2 - Pudding z cukinii. foto
Wymieszać, przełożyc do wysmarowanych oliwą ramekinów i piec 20 minut w temperaturze 180 oC.
Krok 3 - Pudding z cukinii. foto
Podać na sosie paprykowym zrobionym na ajvarze, albo pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata999 27.11.2013 19:55
Wygląda zachęcająco.Lubię cukinię.
Misiabe 27.11.2013 19:47
musze sprobowac! wygląda genialnie
kasienka23 27.11.2013 19:44
świetnie wygląda, bardzo lubię cukinię le w takiej postaci jeszcze nie jadłam !
monia2005 27.11.2013 18:40
fajny pomysł na pewno do wypróbowania
norweska20 27.11.2013 18:15
fajny i apetyczny sposób wykorzystania cukinii

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat