pudding z budy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    6 sztuk
  • białko

    4 sztuki
  • Goździki całe Prymat

    1 sztuka
  • skórka z cytryny

    1 skórka
  • cukier

    10 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • czekolada starta

    10 dag
  • migdały

    100 g
  • masło

    trochę
  • mąka

    troche
  • rodzynki

    50 dag
  • cynamon

    szczypta
  • wino czerwone

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i migdałami na jednolitą masę, następnie dodać czekoladę, rodzynki, cynamon, utłuczony goździk, skórkę otartą z cytryny i tartą bułkę namoczoną w czerwonym winie. Następnie mieszając dodać ubite na pianę białka. Masę włożyć do formy wysmarowanej masłem, posypanej mąką i gotować na parze 45 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat