Pudding ryżowo-kokosowy z bananem i konfiturą morelowo-ananasową

Pudding ryżowo-kokosowy z bananem i konfiturą morelowo-ananasową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ryż

    100 gram
  • mleko kokosowe

    400 ml
  • mleko

    300 ml
  • sól

    1 szczypta

Dodatkowo

  • wiórki kokosowe

    4 łyżki
  • syrop z agawy

    4 łyżki
  • esencja waniliowa

Ponadto

  • banan

    1 sztuka
  • konfitura morelowo-ananasowa

Opcjonalnie

  • płatki kokosowe

  • listki mięty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonym mleczku kokosowym z dodatkiem mleka i wiórków kokosowych.
(Smaczniejszy jest rozgotowany.)
Całość dosłodzić syropem z agawy, wymieszać z odrobiną esencji waniliowej i przelać do miseczek.
Na każdej porcji ułożyć plasterki banana i ozdobić płatkami kokosowymi oraz listkami mięty.
Deser podawać z konfiturą morelowo-ananasową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

01.09.2017 10:39
To coś dla mnie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat