Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding chia na mleku kokosowym z musem jeżynowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko kokosowe 1 szklanka
nasiona chia 3 łyżki
jeżyny 2 garscie
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding chia na mleku kokosowym z musem jeżynowym

Do garnka wlałam szklankę mleka kokosowego i lekko podgrzałam. Wsypałam 3 łyżki nasion chia, wymieszałam i odstawiłam do lodówki na co najmniej godzinę.
Jeżyny umyłam, wrzuciłam do garnka, dosypałam cukru i smażyłam co jakiś czas mieszając.
Gdy mus będzie gotowy można go zblendować lecz ja pominęłam ten punkt.
Do szklanki przekładam pudding chia, wierzch polewam musem z jeżyn. Dekoruję owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 09.08.2016 16:44
Super wyglada
ben-ka 09.08.2016 10:02
Apetyczny deserek !
MałaMi89 09.08.2016 09:52
Spróbuj ;) ja się zastanawiałam co zrobić z jeżynami i już mam inspirację ;)
jagoda5913 09.08.2016 00:34
super deser
Łukasz15 08.08.2016 22:05
Musi być pyszny
Madzai 08.08.2016 21:02
Moje smaki :)
kuchcik89 08.08.2016 19:27
chia jeszcze nie próbowałam ale ten przepis mnie przekonuje zeby spróbować!:)
benka 08.08.2016 19:18
Chętnie bym taki zjadła, smakowicie wygląda.
2milutka 08.08.2016 19:10
zdrowy i smaczny
Aleksandra/Olcia 08.08.2016 18:40
apetyczny desere
noninka77 08.08.2016 17:56
Pyszności :)
pestka 08.08.2016 17:26
smaczny deser
Futka 08.08.2016 17:09
Wspaniały i niezwykle smakowity pudding :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak