Pudding bananowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1/4 szklanka
  • mleko

    2,5 szklanka
  • Duże białka

    3 sztuki
  • Esensja waniliowa

    0,5 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa

    1/4 łyżeczka
  • sól

    1/4 łyżeczka
  • banan

    450 gram
  • Biszkopty

    175 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzewam piekarnik do 200 stopni. Prażę kostki biszkoptowe 7 minut, aż zrobię się chrupiące. Wyjmuję je z piekarnika i zmniejszam temperaturę w piekarniku do 180 stopni. Banany rozdrabniam widelcem w dużej misce. Wsypuję ksylitol i starannie mieszam. Ucierając, dodaję także mleko, białka, esensję waniliową, gałkę muszkatołową i sól. Wysypuję grzanki do kwadratowego naczynia żaroodpornego i polewam przecierem bananowym. Piekę 35 minut, aż pudding wyrośnie i się zetnie. Przed podaniem odczekuję, aż ostygnie do temperatury pokojowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 21.05.2011 15:36
super
Magdalena80 13.05.2011 23:07
taki pudding to bym zjadła:)
Patrycja33 02.04.2011 14:13
wygląda pysznie
Krzysztof42 13.10.2010 16:13
ostatnio bardzo smakują mi puddingi
iwona332 22.09.2010 23:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat