Puchaty serniczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kost
  • twaróg

    0,5 kg
  • żółtko jajek

    5 szt
  • cukier

    1 szkl
  • galaretka cytrynowa

    1 szt
  • Biszkopt

  • jajko

    5 szt
  • cukier

    5 łyżek
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • białko

    5 szt
  • cukier puder

    3 łyżki
  • galaretka wiśniowa

    1 szt
  • galaretka agrestowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt;białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka i ubijamy tak długo aż masa będzie sztywna.Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką.Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa serowa;Margarynę utrzeć dodawać po jednym żółtku i łyżce cukru ciągle ucierając.Następnie dodajemy po trosze zmielonego twarogu i mieszamy do połączenia składników.Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzącej wody i pozostawić do stężenia dodać na końcu do masy serowej wymieszać i wylać na biszkopt
.Na masę serową wylać tężejącą galaretkę agrestową.Pozostawić do zastygnięcia.
Masa białkowa;galaretkę ugotować wg przepisu i odłożyć do stężenia.Białka ubić na sztywno dodać cukier puder i chwilę miksować.Na koniec dodać tężejącą galaretkę ,zmiksować i wylać na galaretkę agrestową.Przechowywać w zimnym miejscu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 18.09.2016 21:37
Wspaniałe ciacho
Lis 06.08.2016 18:48
Wygląda niesamowicie:)
Grazyna0211 29.02.2016 18:31
świetny serniczek
as28 21.12.2014 21:33
trzeba zrobić na święta
caralajna 19.10.2013 07:49
piękny! :)
Katarzyna59 27.07.2013 20:54
cudowny!!!
IZABELA29 03.07.2013 17:43
świetnie wygląda
barbara11561 24.10.2012 05:38
pyszniutki:)
Aneta41 12.09.2012 17:43
musi byc smaczny
alaaa 06.09.2012 07:58
anemon z tym krojeniem to się z tobą zgadzam to nie jest łatwe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat