pucharek z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzonej szynki

    15 dag
  • łodygi selera naciowego

    2
  • cytryna

    1
  • łyżki majonezu

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler dokładnie umyć i pokroić w plasterki.Zielone końcówki pokroić w paski i pozostawić do ozdoby.Szynkę pokroić w paseczki.Banany obrać,pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny.Wymieszać majonez z jogurtem.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Tuż przed podaniem polać sałatkę sosem i delikatnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 09.12.2011 11:11
mniam
kielcok1 31.10.2011 16:40
a co na pucharek?
Adamorek 13.08.2011 12:43
pycha
iwona332 30.12.2010 01:05
super
Anna216 30.04.2010 19:17
no ekstra:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat