Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasie mleczko z żelkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 22% 1 litr
cukier 3/4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
cukier waniliowy opakowanie
galaretka opakowanie
żelki

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie mleczko z żelkami

Biszkoptami wykładamy tortownicę.

Śmietanę miksujemy razem z cukrami.

Żelatynę zalewamy 1/2 szklanki gorącej wody, rozpuszczamy i delikatnie studzimy. Następnie pomału wlewamy do śmietany, nie przestając miksować.

Na końcu dodajemy brzoskwinie pokrojone w kosteczkę (mogą to też być truskawki, jagody, maliny...). Czekamy chwilę aż zacznie tężeć i wykładamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki na 20 minut.

W tym czasie przygotowujemy galaretkę, studzimy.

Żelki bądź owoce układamy na masie śmietanowej.

Gdy galaretka będzie tężeć wylewamy ją na ciasto i wstawiamy do lodówki na około godzinkę.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak