Ptasie mleczko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    4x200g
  • galaretka cytrynowa

    2 szt
  • galaretka truskawkowa

    1 szt
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • galaretka pomarańczowa

    1 szt
  • biszkopty okrągłe

    120g
  • banan

    1 szt
  • maliny

    1 szkl
  • jagody

    1/2 szkl
  • galaretka truskawkowa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę truskawkową, agrestową i pomarańczową rozpuszczamy osobno w szklance wrzątku i zostawiamy aby całkowicie stężała. Następnie każdą galaretkę kroimy w dużą kostkę. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody i odstawiamy do stężenia. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami. Na biszkopty wykładamy pokrojone w kostkę galaretki. Serek homogenizowany mieszamy z tężejącą galaretką cytrynową i dokładnie mieszamy. Na galaretki wykładamy masę śmietanową i wkładamy do lodówki aby masa stężała. Na masie rozkładamy maliny, jagody i plasterki banana. Polewamy 2 tężejącym galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w 2,5 szklance wody. Schłodzimy kilka godzin w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 25.06.2017 21:02
pyszne ciasteczko
Aleksandra/Olcia 25.06.2017 17:06
mniam,lubię takie desery na upalne dni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat