Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pszeniczna sałatka z mozarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pszenica 1 torebka
pomidorki koktajlowe 10 szt
mozarella mini 1 op
oliwki zielone Smak 10 szt
sałata mix 1 garść
sól
pieprz
dressing jogurtowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pszeniczna sałatka z mozarellą

Ziarna pszenicy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Pomidorki myjemy, kroimy na ćwiartki. Sałatę myjemy. Mozarellę odcedzamy z zalewy. Mieszamy wszystko w misce, dodajemy całe oliwki, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy dressingiem jogurtowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 04.03.2014 07:55
o tak! Właśnie taki lubię :)
SylwiaMagdaSabin 03.03.2014 22:23
Zdrowa sałatka
sylwia_sl 03.03.2014 21:46
Bardzo zachęcająco wygląda
Ania84 03.03.2014 21:32
pszenicę można zastąpić kaszą np. pęczak
Gracer 03.03.2014 21:03
wygląda super
sasanka 03.03.2014 20:56
co za kolory! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak