Pstrokate babeczki z bananem

Pstrokate babeczki z bananem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • jajko

    5 sztuk
  • cukier

    1 szklanka
  • woda gazowana

    1 szklanka
  • kakao

    3 łyżki
  • banan

    1 sztuka
  • olej słonecznikowy

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pstrokate babeczki z bananem

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrokate babeczki z bananem foto
Białka ubjamy na sztywną pianę. Dodajemy do nich żółtka.
Krok 2 - Pstrokate babeczki z bananem foto
Do masy białkowe dodajemy cukier drobnoziarnisty i wszystko miksujemy na najwyższych obrotach.
Krok 3 - Pstrokate babeczki z bananem foto
Nastepnie do masy dodajemy na przemian mąkę, olej, wodę gazowaną. Calość miksuję na małych obrotach. Na koniec do masy dodaję proszek do pieczenia.
Krok 4 - Pstrokate babeczki z bananem foto
Masę dzielimy na dwie równe częśći. Do jednej dodaję kakao. Do drugiej 3 łyżki mąki.
Krok 5 - Pstrokate babeczki z bananem foto
Do foremek wylewam po łyżce jasnej masy. Następnie daje do środka ugniecionego banana. Na wierzch wylewam na zmianę ciemną/jasną masę. Babeczki piekę 20 min w 180 stopniach. Ciasta wystarcza na ponad 20 babeczek.
Krok 6 - Pstrokate babeczki z bananem foto
Babeczki podaję na wieczór.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Jagódka77 01.04.2017 19:23
na pewno są pyszne
Ela15 01.04.2017 11:19
ładnie wyglądaja
Kikiriki 08.02.2017 10:40
Ale fajne!
[email protected] 05.02.2017 20:24
Wygląda pysznie
Bernadeta1 05.02.2017 16:35
smaczne słodkości
Ada-Gaba 05.02.2017 12:33
ciekawe babeczki
gusia1000 05.02.2017 00:08
Dobre babeczki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat