Pstrągi pieczone z aromatycznymi dodatkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi

    2 spore
  • cytryna

    1 szt.
  • seler naciowy

    1 pęczek
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby wymyć, osuszyć ręcznikiem papierowym - posolić i popieprzyć dokładnie wnętrze i skórkę. Włożyć do środka po 2-3 plasterki cytryny (wraz ze skórką) oraz 2-3 gałązki selera naciowego. Wierzch skropić olejem i obłożyć plasterkami cytryny.
Pstrągi włożyć do foliowego ''rękawa'' do pieczenia i ułożyć na szerokiej blaszce - zrobić kilka dziurek w folii. Piec ok. 25-30 minut w temp. 190-200'C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 20.12.2016 21:39
wspaniałe pstrągi
Habibi 10.03.2012 21:23
<font color="teal"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="teal">

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat