Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pstrągi faszerowane z sałatką " uśmiech lata"

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pstrąg patroszony
4 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
4 łyżeczki
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 szt
oliwa
2 łyżki
masło
8 dag
sól i pieprz

farsz

filet z dorsza
35 dag
cebula
2 szt
jajko ugotowane na twardo
2 szt
żółtko jajek
1 szt
masło
1 łyżka
koper świeży
2 łyżki
sos sojowy
1 łyżka
estragon
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
koszyczki do grillowania ryb
4 szt

Sałatka

fasolka szparagowa
10 dag
groszek zielony
10 dag
seler korzeniowy
15 dag
marchew
15 dag
kalafior
1 szt
pomidor
1 szt
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
1 łyżka
majonez jogurtowy
1 mały słoik
sól i pieprz

do przybrania

kapary całe Smak
1 łyżka
jajko ugotowane na twardo
2 szt

Porada

Do pstrągów możemy również przygotować pieczoną paprykę i pomidory.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi faszerowane z sałatką " uśmiech lata"

Ryby umyć, osuszyć, natrzeć solą, przyprawą do ryb i odstawić do lodówki na co najmniej 30 min.
Przygotować farsz: cebule obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle. Filet rybny drobno posiekać, połączyć z posiekanym jajkiem ugotowanym na twardo, surowym żółtkiem, usmażoną cebulą, koperkiem i przyprawami. Ryby nadziać farszem, włóżyć do koszyczków, posmarować oliwą i zapiekać na gorącym ruszcie po 10-12 min z każdej strony. Ryby podczas pieczenia często odwracać i smarować oliwą.
Przygotować sałatkę: Warzywa ( oprócz pomidora) oczyścić , opłukać i ugotować oddzielnie w posolonej wodzie. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, seler i marchewkę w małą kostkę. Pomidor sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i również pokroić w małą kostkę. Kalafior podzielić na małe różyczki. Jajka pokroić na ósemki. Warzywa połączyć, posypać przyprawą do sałatek, doprawić do smaku, polać majonezem i wymieszać. Sałatkę przybrać kaparami i jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak