Pstrąg z piekarnika

Pstrąg z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 sztuki
  • sól morska

    1 łyżka
  • kolendra cała

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • olej rzepakowy

    1/3 szklanki
  • cytryna

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrąg z piekarnika foto
Ryby wyczyścić,włożyć do naczynia żaroodpornego.Naciąć w kilku miejscach skórę.Z wszystkich stron natrzeć solą.
Odstawić na 30 minut.
Krok 2 - Pstrąg z piekarnika foto
Umytą natkę pietruszki pokroić a czosnek drobno posiekać.Wymieszać ze sobą.
Krok 3 - Pstrąg z piekarnika foto
Do podbrzusza ryb włożyć natkę z czosnkiem .Polać olejem i posypać kolendrą.
Krok 4 - Pstrąg z piekarnika foto
Dodać 2 plastry cytryny,włożyć do nagrzanego 150 C piekarnika.Piec 20 minut.
Krok 5 - Pstrąg z piekarnika foto
Po wyciągnięciu z piekarnika,rybę skrapiamy sokiem z cytryny.
Wacław
Ryba jest smaczna na ciepło jak i na zimno.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

04.06.2017 18:03
piękna ryba ,zjadłabym taką .Dawno nie jadłam takiej smacznej ryby

adelajda

15.03.2017 18:23
Ja poproszę bez głowy :)

Ewa Wojtaszko

03.12.2016 22:31
jem praktycznie wszystko,ale ryby to dla mnie koszmar,a w całości to już w ogóle :D

Pani Domu

21.11.2016 11:40
apetyczna rybka

Ada-Gaba

21.11.2016 09:54
takie ryby to ja bardzo lubię

Urszula Świeca

20.11.2016 20:54
Rybki uwielbiam pod każdą postacią.))

IKrakowianka

20.11.2016 20:13
smaczna rybka

mirosława4

20.11.2016 19:34
taką rybkę bym zjadła :)

Bernadeta1

20.11.2016 18:59
smaczna rybka

Docherro

20.11.2016 18:42
przepyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat