Pstrąg z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    4 sz
  • koper świeży

  • masło

  • czosnek

    2 ząbki
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

  • PLASTRY BOCZKU

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrąg z piekarnika foto
Ryby oczyszczamy
Krok 2 - Pstrąg z piekarnika foto
Koperek myjemy drobno siekamy zosnek zgniatamy . Pstrągi skrapiamy cytryną i nacieramy czosnkiem prószymy sola i pieprzem .Do środka wkładamy posiekany koper z łyżeczką masła
Krok 3 - Pstrąg z piekarnika foto
Każdą rybę owijamy plastrami boczku
Krok 4 - Pstrąg z piekarnika foto
pieczemy w 180 c około 30 minut

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 13.02.2014 23:00
rewelacyjna rybka
Łukasz15 02.12.2013 21:40
Pyszna rybka
Wafelek2601 20.11.2013 17:43
Super pomysł z tym boczkiem
Monika10 20.11.2013 11:29
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat