Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z młodymi ziemniakami i czosnkiem niedźwiedzim ,

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pesto z czosnku niedźwiedziego

orzechy włoskie 3 łyżki
olej
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 garść

danie

pstrąg 2 szt
masło 2 łyżki
ziemniaki młode 1 kg
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z młodymi ziemniakami i czosnkiem niedźwiedzim ,

W malakserze miksujemy czosnek niedźwiedzi z orzechami i olejem. Doprawiamy solą do smaku. Jeszcze raz miksujemy i odstawiamy do lodówki.
Pstrągi patroszymy myjemy solimy . Do brzuszka wkładamy kawałek masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min.
Ziemniaki myjemy i gotujemy na półtwardo. Kroimy na pół posypujemy przyprawą do ziemniaków , układamy na blasze i wkładamy do piekarnika. Pstrągi smarujemy pesto z czosnku i wstawiamy jeszcze do piekarnika . Pieczemy w ok 170 stopniach aż pstrągi będą gotowe. Opiekane ziemniaki serwujemy z pstrągiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 03.06.2015 13:12
pyszna ta rybka:)
halina17 08.05.2015 20:32
Dobra ryba.
Czarnula666 08.05.2015 18:05
Lubię pstrąga ale tak jeszcze nie jadłam, więc dziękuje za przepis napewno skorzystam z niego ;)
Justi2401 08.05.2015 17:53
Pyszna rybka! Uwielbiam pieczonego pstrąga :)
cukiereczek 08.05.2015 17:20
aż mi zapachniała tak apetyczną ryba
Małgorzata Pin 08.05.2015 17:04
Świetna rybka, smakowicie wygląda.
Ania321 08.05.2015 15:14
zjadłabym z przyjemnością :)
Adamorek 08.05.2015 13:14
z niedźwiedzim ryba wychodzi super
aginaa 08.05.2015 13:12
ale pięknie wygląda ta rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak