Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 Szt
koperek
natka pietruszki
czosnek 1 Ząbek
sok z cytryny
płatki migdałowe
sól i pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z migdałami

Rybę oczyścić umyć osuszyć.
Natrzeć solą pieprzem skropić sokiem z cytryny na zewnątrz jak i w środku.
Pietruszkę i koperek drobno posiekać razem z plastrami czosnku wsadzić do środka.
Tak przygotowane pstrągi odkładamy do lodówki na 1-2 godziny.
Na suchą patelnię wrzucamy płatki migdałów gdy się zrumienią ściągamy z ognia.
Rybę obtoczyć w mące i smażyć na średnim ogniu z dwóch stron (10-12 minut na stronę)na złoto brązowy kolor.
Rybę wykładamy na talerz posypujemy migdałami oraz posiekaną pietruszką.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 25.03.2018 20:19
Zapewne pyszna rybka. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak