Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z grilla z masłem koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
masło 100 g
czosnek 2 ząbki
koperek 1/2 pęczka
cytryna 1 szt
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z grilla z masłem koperkowym

Rybę oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Tak przygotowane ryby przekładamy na tackę do grillowania i zawijamy w folię spożywczą. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Masło wyjmujemy z lodówki,aby stało się miękkie. Koperek drobno szatkujemy a czosnek wyciskamy przez praskę. Do miękkiego masła dodajemy koperek, czosnek i 1 łyżkę soku z cytryny. Całość dokładnie mieszamy widelcem. Wykładamy na deskę do krojenia i dzielimy na 4 porcje.

Pstrągi grillujemy na tacce około 10 minut. Po tym czasie przekładamy na folię aluminiową ( błyszczącą stroną do środka) i układamy po kawałku masła koperkowego.

Tak przygotowane ryby szczelnie zawijamy i grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 07.11.2016 11:16
super na obiadek
Krzysztof15 07.11.2016 10:05
bardzo lubię
pestka 07.11.2016 08:57
bardzo pyszny
Docherro 07.11.2016 07:29
wspaniały:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak