Pstrąg z czosnkiem i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 sztuki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    2 sztuki
  • białe wino

    1 kieliszek
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi oskrobać, oprawić, umyć, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, posiekać, rozgnieść, posmarować nim pstrągi, odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Brytfannę wysmarować masłem, ułożyć pstrągi. Cebulę obrać, pokroić w talarki, obłożyć nimi ryby, posypać zielem angielskim. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec przez około 30 minut w temp. około 180 stopni, polewając winem. Natkę opłukać, osuszyć, posiekać. Rybę podawać gorącą, posypaną natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 27.09.2011 11:13
smaczny
Iwona51 27.09.2011 11:13
smaczny
Motorek 08.04.2011 23:26
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat