pstrąg w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    50 dag
  • pieprz

    3 ziarenka
  • sól

  • przybranie:

  • Marchew z wywaru

  • jaja na twardo

    2 szt.
  • natka pietruszki

  • galareta:

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyścić z łusek, wypatroszyć i pozostawić w całości jedynie wyjąć oczy. Tak sprawioną rybę włożyć do gotującego się wywaru i gotować razem 10 minut na słabym ogniu. Przygotować naczynie na galaretę wypłukać je zimną wodą, ułożyć rybę na nią pokrojone w plasterki jajka ugotowane na twardo., krążki marchewki z wywaru i listeczki zielonej pietruszki. Przecedzić wywar, żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody, a gdy zmięknie. Dodać do wrzącego, przecedzonego wywaru i mieszać do rozpuszczenia się żelatyny. Odstawić do przestygnięcia, zalać ryby i pozostawić do zastygnięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat