Pstrąg teczowy ze szpinakiem i sosem czosnkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ryba

  • filet z pstrąga

    200 gram
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    1 szczypta

szpinak

  • szpinak świeży

    300 gram
  • ząbek czosnku

    4 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    1 szczypta

sos czosnkowy

  • czosnek ząbki

    3 ząbki
  • jogurt naturalny

    1 sztuka
  • koperek

    1 garść
  • sól i pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybe solimy pieprzymy i skrapiamy cytryną. Wkladamy do naczynia pieczemy 15 min w 180stopniach. Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy posiekane lub przecisniete zabki czosnku chwile smazymy dodajemy szpinak i dusimy. dodajemy ciut wody. solimy pieprzymy. Do jogurtu naturalnego dodajemy przecisniete zabki czosnku solimy pieprzymy dodajemy koperek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat