Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg smażony z koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi wypatroszone 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
cytryna 2 plastry
koperek 1/2 pęczka
mąka pszenna 4 łyżki
masło klarowane
olej rzepakowy 2 łyżki z czosnkiem i bazylią

Porada

Delikatne , pachnące koprem pstrągi , idealnie usmażone na maśle z dodatkiem oleju o smaku czosnku i bazylii. Doskonałe na lekki obiad solo lub z dodatkiem sałatki , pieczonych ziemniaków , frytek czy też smażonego ryżu

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg smażony z koperkiem

Ryby umyć , osuszyć , odciąć głowy lub zostawić wg. uznania.

Umyty , osuszony koper posiekać drobno.
Plastry cytryny przekroić na pół.

Ryby od środa oprószyć świeżo mieloną solą i pieprzem , posypać odrobiną kopru oraz włożyć po dwie połówki cytryny.
Po wierzchu także posypać przyprawami.

Pozostały koper wymieszać z mąką , w mieszance panierować ryby.

Smażyć na rozgrzanym maśle z olejem przez 3-4 min z każdej strony aby nie wysuszyć ryby.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 20.07.2017 14:35
Pyszna rybka:)
SzczyptaChili 20.07.2017 13:59
Ja także , dziękuję :)
Ola1984 20.07.2017 12:49
Uwielbiam rybki pod każdą postacią :) Pysznie :)
SzczyptaChili 20.07.2017 08:49
Zgadzam się , dziękuję :)
Marta1986 19.07.2017 23:26
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak