Pstrąg smażony z bekonem i buraczkami

Pstrąg smażony z bekonem i buraczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pstrąg to jedna z najpopularniejszych ryb na polskich stołach. Pstrąg smażony z bekonem i buraczkami z dodatkiem ziemniaczano-chrzanowego puree to doskonały sposób na podanie tej lubianej ryby w nieco odmienionej formie.

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z pstrąga

    800 gram
  • Przyprawa do potraw Kucharek

    2 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • ziemniaki

    1 kilogram
  • śmietana

    100 mililitrów
  • masło

    100 gram
  • chrzan śmietankowy

    3 łyżki
  • bekon

    100 gram
  • całe buraczki marynowane

    1 słoik

Do smaku:

  • pieprz biały mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone filety z pstrąga oprószyć Przyprawą do potraw Kucharek i mąką, a następnie obsmażyć na złoty kolor. Ziemniaki obrać, ugotować, a następnie ugnieść z masłem i śmietaną. Dodać chrzan śmietankowy i doprawić do smaku. Pstrąga podawać z chrupiącym bekonem, aromatycznym purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami.

 

Kucharek radzi:

1. Rybę zawsze smażymy bez przykrycia. Tylko wtedy będzie krucha.

2. Przed opanierowaniem pstrąga możemy skropić sokiem z cytryny. Dzięki temu będzie delikatniejszy w smaku.

3. Idealny smak uzyskamy przyprawiając rybę Przyprawą do potraw Kucharek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

04.12.2018 23:22
Ależ pysznie wygląda to danie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat