Pstrąg smażony w całości

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • olej do smażenia

    6 łyżek
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi sprawić,oskrobać,odciąć głowy i umyć.Doprawić czyste ryby solą,pieprzem i przyprawą do ryb.Opanierować lekko w mące i smażyć na gorącym oleju na patelni z obu stron przez około 8 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 04.10.2013 00:26
pyszna rybka
Beata23 23.09.2013 08:34
pyszna rybka
Dorota59 15.07.2013 10:33
zdrowa rybka
Adam/ZUB3R 08.06.2013 17:18
bardzo lubię tak przyrządzoną rybkę
Anna169Hosz 05.06.2013 13:42
Złociutki i chrupiący- apetyczny.
junox 22.05.2013 22:10
bardzo pyszna rybka:)
Bernadeta1 25.02.2013 01:40
musi być pyszne
EWI 10.02.2013 18:22
pycha
Mysiunia 07.02.2013 12:10
Smaczny przepis :) Ale ja nigdy głowy nie obcinam - ryba ładniej się prezentuje na talerzu :) Chyba, że ktoś nie lubi jak jedzenie na niego patrzy lub przyrządzasz później zupę - to rozumiem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat