Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PSTRĄG PIKANTNY SMAŻONY

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 kg
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
chilli 1 łyżeczka
mąka 1 szklanka
olej do smażenia
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PSTRĄG PIKANTNY SMAŻONY

Pstrągi myję, oczyszczam, następnie osuszam. Sól, pieprz, tymianek oraz paprykę łączę w szklance z oliwą, a następnie nacieram przygotowaną mieszanką wnętrze ryby. Każdą z ryb obtaczam w mącę, a następnie wykładam na rozgrzany olej. Pstrągi smażę z obydwu stron, do momentu kiedy panierka będzie złocista i chrupiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 15.09.2014 12:23
smaczna rybka
agnieszka214 15.09.2014 10:43
rybka pyszna jest
CAROLL1989 15.09.2014 10:14
Uwielbiam :)
Anna169Hosz 15.09.2014 10:11
Apetyczna rybka.
Zdzisław 15.09.2014 08:00
dla mnie smacznie ryba doprawiona i usmażona
Magula 15.09.2014 07:26
To jedna z moich ulubionych ryb

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak