Pstrąg nadziewany serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi

    2
  • cytryna

  • sera pleśniowego

    5 dag
  • białego sera

    3 dag
  • parzonego boczku

    6 cienkich plastrów
  • ząbek czosnku

  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • bulion warzywny

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na 1,5 godziny. Biały ser rozdrobnić widelcem, dodać pokrojony w kostkę ser pleśniowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Nadziać pstrągi przygotowanym farszem, owinąć plastrami boczku - po 3 na jednego pstrąga, obwiązać ściśle nicią bawełniana, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec ok. 20 minut w temperaturze 180 st. W tym czasie cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać bulion, dolać do pstrągów i piec jeszcze przez 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
owca441 03.02.2012 18:50
oj! to dobra rybka byla
kanu83 04.12.2011 23:18
rewelacyjna kombinacja
pacpaw 16.07.2011 17:01
ryba i ser - pomysłowe
Ania67 16.12.2010 17:03
Fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat