Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z pasztetu i żurawiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasztet 200 g
pieczywo tostowe 1/6 op
żurawina 200 g
masło 100 g
pomarańcza 1 szt
sałata do dekoracji 1/4 szt
majonez 50-100 g
natka pietruszki 1/2 szt
pomidorki cherry 4 szt
ogórek 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z pasztetu i żurawiny

Należ z pasztetu i majonezu zrobić masę pasztetową którą będzie łatwo wyciskać ( pasztet powinien być pieczony ,bądż może mieć dodatek śliwki suszonej).przygotowujemy trójkątne grzanki bez skórki ok 8 szt po 2 szt na jedna przystawkę smarujemy je masłem i przesmażamy do uzyskania grzanek .Z pomarańczy robimy 4 wachlarzyki na talerze .Grzankę jedna układamy na talerzu a drugą wkładamy w nią aby stała i dawała efekt piramidy, wyciskamy różę z pasty i dwie mniejsze na talerzu dekorujemy garnierkę z pomarańczowym wachlarzem i kwiatem z pomidora a po boku dajemy żurawinę z swoim sosem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 27.02.2014 16:56
pyszności:)
adelajda 27.02.2014 16:03
ładnie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak