przystawka orzechowa

przystawka orzechowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy laskowe

    10 dkg
  • orzechy włoskie

    10 dkg
  • płatki migdałowe

    2 łyżki
  • por (biała część)

    1 szt
  • majonez

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • cukier

    szczypta
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • jaja na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy grubo siekamy i prażymy na patelni,por myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki,skrapiamy je sokiem z cytryny,posypujemy solą i pieprzem i szczyptą cukru.Trzy jajka kroimy w grubą kostkę i dodajemy do pora i orzechów,polewamy majonezem i delikatnie mieszamy.Posypujemy płatkami migdałowymi i dekorujemy ćwiartkami jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dorotka0000025

17.09.2011 22:44
swietny

Krystyna32

26.06.2011 00:09
pycha

halinka1011

05.04.2011 09:38
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat